1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

SZJA-felhivas 2012Az SzJA 1%-át adományozza a Török Sándor Waldorf-pedagógiai Alapítvány javára!

Adószám: 19008343-2-41

 

Az Alapítványt a 80-as évek végén olyan személyiségek hozták létre, akik a Waldorf-pedagógia szellemi forrása és a tanszabadság iránt elkötelezettek voltak. Vekerdy Tamás, Makovecz Imre, Székely György, Szilágyi Péter, Jakab Tibor és mások tevékeny részt vállaltak Közép-Kelet-Európa rendszerváltás utáni elsô Waldorf-iskolájának létrehozásában.

Az Alapítvány fenntartója a Pesthidegkúti Waldorf Iskolának, a Török Sándor Waldorf Óvodá­nak és a solymári Waldorf Pedagógiai Intézetnek (Tanárképzés) is.

Az Alapítvány 21 éves tevékenysége alatt nem csak kiépült a 13 évfolyamos Pesthidegkúti Waldorf Iskola, hanem megnyugtató eredményekkel 10 érettségizett osztályt engedett ki a falai közül. A Tanárképzés hallgatóinak nagy részébôl pedig az ország különböző Waldorf-iskoláinak pedagógusai lettek.

***

A jelenlegi szűkös gazdasági környezet összefogásra szólít az intézményeink további működése érdekében, hiszen a fenntartásuk a folyamatosan csökkenő normatív támogatás miatt egyre nehezebb, így egyre nagyobb teher hárul a szülőkre. Az adó 1%-ának felajánlása az Alapítvány javára ezért is nagyon fontos.

Egy átlagosan kereső család havi bruttó 300.000 Ft-os jövedelme utáni 1%-os felajánlás körülbelül 9000 forint támogatást jelent. Ha az óvodába és az iskolába járó gyerekek szülei, a végzett diákok családjai, a már munkába állt egykori diákok, a Tanárképzés egykori hallgatói, a barátaink és a támogatóink fontosnak tartják az Alapítvány célkitűzésit, akkor a felajánlásokból komoly adományra számíthatunk az idei évben is.

Tavaly az 1%-ból befolyó támogatást az iskola nyílászárócseréjéhez használtuk fel. Idén az emeleti osztálytermek burkolatát szeretnénk felújítani az SzJA 1%-ból.

***

Az 1% felajánlása nem kerül semmibe, nem képez plusz kiadást,

de nagyon sokat segít!

 

Támogatását köszönjük!

Letölthető kép

Letölthető pdf

Keresés

naptár

További olvasnivaló