1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Kezdjük a legelején: mi az a KatyvaSystem?

-A Sezlony első EP- je.

Azt hiszem nem sikerült eléggé az elején kezdenem... Mi az a Sezlony?

- Egyrészt egy ülő, illetve fekvő alkalmatosság, amelyen az ember kényelmesen tud héderelni. Másrészt egy, az iskolánkból nemrég kilépett együttes neve.

Az interjú a kép alatt folytatódik. Ne hagyjátok ki!

 

 

Hogy képzeljük, a Sezlony egy rock banda?

-Vannak rockos számaink, de túlzás lenne azt állítani, hogy mi igazi, keményvonalas rock banda lennénk.

Akkor punk zenében utaztok?

-Volt olyan korszakunk, amikor azt állítottuk magunkról, hogy punkok vagyunk, de ez főleg a technikai képzetlenségünkre utalt. Mostanra ezt egy kicsit túlnőttük.

Akkor mi a ti műfajotok? Jazz? Blues? Hip-hop? Funky?

- Egyik sem. Nem állíthatjuk, hogy bármely műfaj tapasztalt művelői lennénk. Viszont mégis igazad van ha azt állítod, hogy ezen zenei stílusok művelői vagyunk, mert az általad említett összes műfaj elemei megtalálhatóak a zenénkben. Stílusunk nagyon nehezen behatárolható, már sok fantázianevet kitaláltunk, hogy mégis megpróbáljuk ezt, így neveztük magunkat Fánk and Roll, Rock and All bandának, de talán az eddig legtalálóbb az Afgán Táska Rock elnevezés (persze, szigorúan csak viccelünk).

Standard felállásban játszotok (Dob, Basszusgitár, Szólógitár, Ének)? Állandó a banda összeállítása?

- Nem és nem, de mégis igen. Kicsit zavaros, de elmagyarázom. A Banda 4 alaptagja ( Pokorni Ágoston- dobok, Bács Vince- szólógitár, Kovács Márton- ének, kongák, Ferenczy Bálint- ének, basszusgitár, ritmusgitár) az elmúlt 3 évben kibővült két "állandó vendégfellépővel" ( Ferenczy Vilma- ének , vokál, Balog Beni- trombita), sőt gyakran játszunk koncerten 3 gitáros felállásban, Soltész Péter ( gitár) segítségével. Ezen díszes társaság sem zeneileg sem más szempontból nem mondható standardnak véleményem szerint.

Térjünk vissza a KatyvaSystemhez. Ez egy teljes lemez?

-Igazság szerint ez egy kislemez, 5 számmal.

A legújabb számaitok stúdióváltozatait hallhatjuk a lemezen?

- Nem teljesen. A KatyvaSystemen van olyan szám, amit több mint 5 éve írtunk és van olyan is, amely múlt évben jött világra. Ha az ember végighallgatja a lemezt, tulajdonképpen minden korszakunkból kap egy pici ízelítőt.

A lemezen csak saját számok vannak?

- Nancy Sinatra Bang Bang című számának Sezlonyosított verzióján kívül csak saját számaink vannak rajta.

A saját számok szövegeit egy valaki írja a bandából?

- Általában Marci és Bálint írják a szövegeket, van hogy egy adott szám szövegét is közösen dolgozzuk ki ( van ilyen szám a CD-n is).

Ez a CD a kor szellemének megfelelően az interneten lesz elérhető?

-Nem, úgy gondoltuk, hogy a korszellemmel picit szembeszállva, amatőr bandaként is elkészítünk egy CD-t. (Ezt számunkra a Kassy’s Multimédia Corp tette lehetővé.) Ennek az egyik fő oka az, hogy ha valaki megtisztel minket azzal, hogy meghallgatja a zenénket, akkor szeretnénk ezt úgy viszonozni, hogy egy igényes CD-t foghat a kezébe, megnézegetheti a borítót és végighallgathatja akár egyben az egész albumot (ha valaki ezt megteszi az külön óriási megtiszteltetés nekünk, mert manapság kevesen hallgatnak meg egyben egy CD-t, általában csak egy - két számot szoktak egy előadótól). Viszont a későbbiekben valószínűleg elérhető lesz az EP online is. Reméljük, hogy a lemez fizikai formátuma akkor is érdekes marad, ha a számokat előre meg lehet hallgatni.

És hol lehet elérni a CD-teket? Személyesen tőletek?

- Az idei 12. osztálytól vehetitek meg a lemezt. Azért alakult így, mert csapatunk két legifjabb tagja (Vilma és Beni) most 12.-esek, és mi, többiek, mint tapasztalt, vén diákok, tudjuk, hogy mekkora meló ez az év nekik, így összekötöttük a kellemeset a hasznossal és felajánlottuk nekik, hogy ha vállalják az árusítást, akkor a profit tulajdonképpen az övék, mi csak az előállítás árát kérjük el. Viszont ezen felül lehet előrendelni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, ami abból a szempontból előnyös, hogy  kedvezmény is  jár.

Még egy kérdés: Régebbi számaitokat meg lehet valahol találni??

- Aki szeretne előre egy kis ízelítőt, az megtalálja az együttesünket a Facebookon, ahol koncertjeink időpontjairól is értesülhettek, ha esetleg élőben szeretnétek megtapasztalni az igazi Sezlony élményt, mindenkit szívesen látunk, vagy, ahogy azt mondottuk anno egy koncert előtt: "mindenkit várunk szeretettel és sütivel (na jó, süti nem lesz, de a szeretetet még meglátjuk :) )". Emellett Facebook oldalunkon több információt is begyűjthettek a zenekarunkról. Természetesen Youtube-on is megtalálhatóak korábbi munkáink, többek között a Balassa Lóci által készített, Hajnal című számhoz kapcsolódó és a Bajzik Benedek és Deli Dániel által kreált, Dance! című számhoz tartozó videoklipek.

Végül azt szeretném kérdezni, hogy üzentek-e valamit az olvasóknak?

-Azt üzennénk nekik, hogy a lemez lehet, hogy nem tökéletes, de megéri meghallgatni, megnézegetni, elgondolkodni rajta, érdekes gondolatokat, érzelmeket rejteget. Számunkra a legnagyobb öröm, ha a zenénk érzelmeket vált ki, érdemes adni egy esélyt ennek a zűrzavaros Sezlony Világnak, amit (eddig) a lehető legjobban a KATYVASYSTEM mutat be.

Keresés

naptár

Menza

Rendelés és befizetés kizárólag online történik a következő címen!

menza.phwi.hu

Az aktuális időpontokról és az árakról az értesítőn olvashattok.

A regisztrációról és a rendelésről ITT olvashattok!

Várjátok minden hónapban Ildikó levelét!

 

 

 

További olvasnivaló