1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Te mivel foglalkoznál szívesen? Mi ezeket választottuk.

Frischmann András
A hőlégballonok és a léghajók történetét, fizikáját ismertettem. Megkíséreltem egy saját készítésű modellt a levegőben röptetni… Legközelebb körberepülöm a Földet!
Kulcsár Róbert
Moziban, társaságban vagy csak úgy, a popcorn közkedvelt csemege és amellett egészséges is. Készítettem egy szerkezetet, amellyel kukoricát lehet pattogtatni.
Lancsin Luca
Az emberekre hatással van a környezetük. Minden ember lakása a személyiségét tükrözi. Érdekelnek a különféle lakberendezési stílusok.
Kubinyi Eszter
Szeretek festeni, rajzolni. Készítettem egy verseskönyvet Varró Dániel gyermekverseiből, amelyet illusztráltam.
Koller Zsóka
Karinthy Frigyes volt a múzsám. Az írót és a műveit, különösen a versei keltette érzéseket próbáltam megmintázni. A portréig egy hosszú utat jártam be. Az eredménye sok szép gipsz és bronz érem lett.
Nagy Emma
Szerintem izgalmas, hogy a népdalok világában a hasonló vagy megegyező szövegek különböző, néha csak egy pár hang eltérésű dallamai hányféle hangulatot tudnak kelteni. Szintén számtalan variációja lehet a tánclépéseknek. Ezeket igyekeztem bemutatni.
Tass Mihály
Arról meséltem, hogyan építettem meg egy igazi kenut. Szó volt még a kenuk történetéről és a kajak-kenu sportról is.
Balogh Katalin
Titokzatos utak kanyarognak ide-oda. A nap megcsillan a víz tükrében, s a növények zizegése egyszerűen gyönyörűséges. Ezek mind a japán kert titkai.
Taba Áron
A fény különleges világa, ahogyan egy sötét dobozba zárjuk. A fényképezés egyik legrégebbi módszere volt a témám.
Belák Dávid
A kézi kovácsolás mára Európában szinte eltűnt. Akik még ezzel foglalkoznak azok már csak művészek. Megadatott a szerencse, hogy egy igazi műhelyben kardot kovácsolhattam.
Tamási Júlia
Mitől mese a mese? Erre még most is keresem a választ. Egy mese megírása sokkal nagyobb feladat, mint gondoltam.
Gere Samu
Egy autószerelő műhelyben szétszedtem és összeraktam egy dízelmotort. Mondhatom nagy élmény volt.
Császma Júlia
Egy táskával kezdődött. Elkészítettem egy táska rekonstrukcióját, terveztem egy táskát, és csináltam újrahasznosított anyagból egy táskát. Aztán jöttek a kiegészítők.
Bóna Jakab
A japán konyhát mint művészetet közelítettem meg. A japán kultúra óriási része a gasztronómiában jelenik meg és ez meg is látszik az ételeiken. Olyan tisztelettel fordulnak az ételalkotás felé, mint a festő a képalkotás felé.
Henkrich Miksa
A technika robbanásszerű fejlődése a telefonkészülékeken jól követhető. A hetvenes évek modelljei szinte muzeális darabok. Elkészítettem egyet fából.
Sinay Bíborka
Arra voltam kíváncsi, hogy a színészek hogyan készülnek a szerepeikre. Végigkísértem egy darab színpadra állításának a folyamatát. Betekinthettem a színházak világába. Nagyon izgalmas volt.
Vidor Gergely
A legtöbb íjkészítő mester azt gondolta, hogy el akarom lopni a féltve őrzött technikáját. Azért csak elkészítettem egy íjat.
Pál Zsigmond
Scott Joplin a jazz történetének kiemelkedő alakja és mérföldköve. Egy népszerű darabját dolgoztam fel.
Pokorni Ábel
Az első merülésnél kicsit megrettentem, de pár perc múlva már biztos voltam benne, hogy a búvárkodás nekem való és én ezt akarom csinálni.
Domonkos Péter
Sajtokat készítetem és finomak lettek. Az embereknek ízlett.
Tóth Imola
Ki gondolta volna, hogy az üveg ilyen sokszínű lehet? Minden technika mást hoz ki belőle. Mégis az ékszerek az én szememben a legérdekesebbek.
Palumby Zora
A lányok életében a menyegző az egyik legfontosabb esemény. Hogyan is zajlott ez régen és hogyan történik ez ma?
Murányi Flóra
Az ír tánckultúra egyre népszerűbb a világon. Milyen ruhában táncolnak az írek és miért, ez nem annyira közismert. Én megmutattam.
Eőry Lilla
A tánc felszabadít, a tánc boldoggá tesz. Én a ­latin-amerikai táncokban tudom igazán kiélni magam.
Zubor Viktor
Egy fél kiló méz alapanyagának összegyűjtéséhez a szorgos kis bogaraknak több mint 40 000 kilométert kell repülniük. Becsüljük meg a mézet. Minden cseppje kincs.
Zsille Sára
A látványcukrászat nem csak kulináris élvezet – bár annak sem utolsó, az emberekből a kedvességet csalogatja elő.

A galériában a nyolcadikos évesmunkákról készült képekből válogattunk:{igallery id=7090|cid=13|pid=1|type=category|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}

Keresés

naptár

További olvasnivaló