1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Érdekes úti beszámolókat hallgattunk apukáktól, két hétig pedig afrikai táncot és dobolást tanultunk Malicktól, akire biztos emlékeztek a tavalyi Afrika-napról. Itt válogatást olvashattok a gyerekek fogalmazásaiból, amelyet Malickról írtak. Megjelenéséről, külsejéről, a róla szerzett benyomásaikról.

- Fel voltam készülve, hogy jön egy fekete bőrű ember hozzánk, és nagyjából tudtam, hogy hogyan néz ki, mert egyszer már láttam, de akkor éppen ült. Ezért az első benyomás nem volt különösebb meglepetés, csak a magassága. .. nagyon magas Malick! Nagyon kedves is, és irtózatosan jól dobol. Sohase tanulta, de ebben nőtt fel, a vérében van. Félig arab, félig szenegáli. Mint szinte mindenkinek, aki hangszeren játszik, neki is kicsit el van deformálódva a keze. A bal kezén a kisujja kidomborodik. Nálunk – vagy tágabban Európában – szinte sose látni, hogy egy férfi nyakláncot, karkötőt vagy a hajában valami díszt visel. Nekem mégis természetes látvány volt, hogy Malickon vannak ékszerek, mert az afrikaiak szeretik sok ékszerrel feldíszíteni magukat. Az afrikai táncok a mi szemünkben viccesnek hatnak, de számukra ez komoly dolog, vagy ha nem is komoly, de inkább boldog szórakozás. A táncok Afrikában rituálék. Szerintem nagyon jó, hogy megismertük őt, és rajta keresztül egy kicsit Afrika szokásait.

- Malick az a fekete férfi, aki dobolni tanít minket már három napja. Mindig különlegesnek tartottam a feketéket, de eddig még egyet sem ismertem. … Bár Malick már úgy öltözik, mint egy európai, és angolul is megtanult, de fekete bőrén kívül a kisugárzásán is érződik, hogy afrikai. Mindig nagyon vidám. Senkit nem hallottam még úgy dobolni, mint őt. Egyszerűen elképesztő! Mikor dobolni és táncolni tanít minket, mintha átkerülnénk az afrikai kultúrába. -Malick félig szenegáli, félig arab. Első benyomásom rögtön jó volt, mert szeme szeretetet és bölcsességet sugárzott. Amikor komoly, akkor is vidámság árad belőle. Malick dobolása fantasztikus, mert élvezi, és az arca – ha mi jól dobolunk, és ő szólózik – felejthetetlen. Az orra viszonylag nagy, és hosszú ujjai vannak. A bőre nagyon szép sötétbarna, tenyere rózsaszínes és a haja fekete, rasztás és tele van kis kütyürű-mütyürűvel, és mindig két nyakláncot hord. Nagy sapkája van, amibe bele tudja tenni a haját. Röviden: Malickot soha nem fogom elfelejteni.

 

Keresés

naptár

További olvasnivaló